Πρόγραμμα Patras Wine Week

Στα πλαίσια της έκθεσης Patras Wine Fair 23, που γίνεται για 3η φορά, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στον πολυχώρο Royal (Ακτή Δυμαίων 51), τρέχει η οινική εβδομάδα στην πόλη μας – Patras Wine Week με διάφορες οινικές και γαστρονομικές δράσεις.
Σάββατο 04/03, 12.30
Ιστορικές οινικές αποκαλύψεις της πόλεως των Πατρών.
Η ξεναγός Θεώνη Παπαδημητρίου, μας παρουσιάζει ιστορικά οινικά σημεία της Πάτρας και την ιστορία τους, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κοινωνικοοικονομική ζωή τόσο της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Στα πλαίσια του Patras Wine Week και της έκθεσης Patras Wine Fair
Μέρος, Rookie Wine Bar, Πατρέως 86
Κόστος, 0€
Θέσεις, 30
Δήλωση συμμετοχή: https://forms.gle/XnimoXPnMyjmHde57
Τρίτη 07/03, 21.00
Cooking class: σεμινάριο μαγειρικής με σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές, Vacuum/ Sous vide/Roner. Χάρης Αξιώτης/Δημήτρης Καρατζαφέρης
Περιγραφή, H Miele Πάτρας σε συνεργασία με το το τμήμα γαστρονομίας του ΙΕΚ Δελτα 360 Πάτρας θα παρουσιάσουν ένα σεμινάριο μαγειρικής με σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές στην Miele Patras
Στα πλαίσια του Patras Wine Week και της έκθεσης Patras Wine Fair
Μέρος, Miele Πάτρας, Αγίου Νικολάου 77
Κόστος, 0€
Δήλωση συμμετοχής εδώ: https://forms.gle/psjsTLDMkXfLtxrt8
Τετάρτη 08/03, 21.00
Food and Wine Dine με το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο
Περιγραφή, Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο συναντά το Tomo’s Open Kitchen Bar, και παντρεύουν τα κρασιά με συγκεκριμένες δημιουργίες του Tomos, σε ενα degustation menu για να ανακαλύψουμε το σημαντικό στοιχείο του κρασιού δίπλα στο φαγητό. Στα πλαίσια του Patras Wine Week και της έκθεσης Patras Wine Fair
Μέρος, Tomo’s Open Kitchen Bar, Σαχτούρη και Τριών Ναυάρχων
Κόστος, Υπάρχει κόστος συμμετοχής, ρωτήστε το κατάστημα εστίασης
Δήλωση συμμετοχής, τηλ 2610 311141, Tomo’s Open Kitchen Bar
Πέμπτη 09/03, 20.00
Special menu με Wine Pairing με τους Αμπελώνες Αντωνόπουλου & Αχαΐα Κλάους στο Pepper Kitchen Bar
Περιγραφή, Επιλεγμένες ετικέτες από την Αχαΐα Κλάους και τους Αμπελώνες Αντωνόπουλου παρουσιάζονται και συνδυάζονται με συγκεκριμένα πιάτα από το Pepper Kitchen Bar.
Στα πλαίσια του Patras Wine Week και της έκθεσης Patras Wine Fair.
Κόστος, Υπάρχει κόστος συμμετοχής, ρωτήστε το κατάστημα εστίασης
Δήλωση συμμετοχής: 2610 272987, Pepper Kitchen Bar
Σάββατο Μεσημέρι 11/03, 14.00
Οινογνωσία: Οριζόντια γευστική δοκιμή – Οίνοι Αδάμ
Enteka Pub – Οίνοι Αδάμ
Περιγραφή, Οι Οινοι Αδαμ βρίσκονται λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη σε υπέροχο Bootique Οινοποιεία στην εξοχή του χωριού Αδάμ. Το οινοποιείο γνωστό για την ερυθρή ποικιλία Refosco θα είναι στην Enteka Pub όπου θα πραγματοποιήσει μια γευστική παρουσίαση των ετικετών του οινοποιείου παρέα με συνοδευτικά από την Enteka Pub. Στα πλαίσια του Patras Wine Week και της έκθεσης Patras Wine Fair
Μέρος, Enteka Pub, Φιλοποιμενος 11
Κόστος, Υπάρχει κόστος συμμετοχής, ρωτήστε το κατάστημα εστίασης
Δήλωση συμμετοχής, τηλέφωνο 2614 000 974, Enteka Pub
Σάββατο Βράδυ 11/03, 21.00
Terroir Μονεμβασιά. Ανακαλύπτοντας την πατρίδα του ιστορικού οίνου malvasia. Οινοποιητική Μονεμβασιάς
Rookie Wine Bar – Οινοποιητική Μονεμβασιάς
Περιγραφή, Η Οινοποιητική Μονεμβασίας μας καθοδηγεί σε ένα οινικό ταξίδι για το terroir της ομώνυμης περιοχής μέσα από τις ποικιλίες της αλλά και ιδιαίτερες εμφιαλώσεις. Η νέα γενιά του οινοποιείου θα είναι μαζί μας για να μας παρουσιάσει την περιοχή και 4 επιλεγμένες ετικέτες με γευστική δοκιμή. Στα πλαίσια του Patras Wine Week και της έκθεσης Patras Wine Fair
Μέρος, Rookie Wine Bar, Πατρέως 86
Κόστος, 10€
Θέσεις 30
Δήλωση συμμετοχής, https://forms.gle/WVf6GXmCN4naVdue8
Κυριακή παράλληλα με την Έκθεση Patras Wine Fair
Κυριακή 12/03, 12.00
Οινογνωσία: 50 Shades of Pink. The Wine Connoisseurs
Περιγραφή, The triumph of rose wines. Η αντεπίθεση των ροζέ κρασιών συνεχίζεται έχοντας ξεπεράσει εδώ και καιρό το στίγμα του κρασιού -απεριτίφ -γυναικείου. Τα ροζέ κρασιά προσφέρουν και αυτά μία ατελείωτη γκάμα από χρώματα, αρώματα blend ποικιλιών, αμπελοτόπια και γαστρονομικούς συνδυασμούς.
Ας ανακαλύψουμε λοιπόν, πως ένα ροζέ κρασί φοράει το σμόκιν του και συνοδεύει γαστρονομικά πιάτα από Ασιατική κουζίνα, παραδοσιακά γεμιστά, «μουχλιασμένα» τυράκια έως λευκές σοκολάτες.
Ένα wine tasting 6 «θανάσιμων αμαρτημάτων»! To event έχει οργανωθεί από το Patras Wine Fair και τo The Wine Connoisseurs, εταιρεία οινοτουρισμού και οινικών εκδηλώσεων. Το wine tasting θα πραγματοποιηθεί από την Ανδριάνα Φοή WSET (Diploma Cand.) WSET HESTIA Certified, την Κυριακή 12.03.2023, στις 12:00.
Μέρος, Royal, Ακτή Δυμαίων 51
Κόστος, 0€
Θέσεις, 30
Δήλωση συμμετοχής, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, https://forms.gle/mLRkVz2ZDx7jjzuh9
Κυριακή 12/03, 15.00
Οινογνωσία: Βελτιωτικές Ποικιλίες. Είναι απαραίτητες σήμερα στο ελληνικό κρασί; Ένα οινικο παιχνίδι. ανακάλυψης και συζήτησης. Κώστας Προβατάς Dip WSET
Ο Κώστας Προβατάς μας καθοδηγεί σε μία οινογνωσία για τις βελτιωτικές ποικιλίες, όπως πχ το Chardonnay ή το Cabernet Sauvignon και άλλες, και πως αυτές χρησιμοποιούνται στα blend για να παντρευτούν τα χαρακτηριστικά τους με τις άλλες ποικιλίες και να δώσουν ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
Μέρος, Royal, Ακτή Δυμαίων 51
Κόστος, 15€
Θέσεις, 30
Δήλωση συμμετοχής, εισιτήρια: https://www.viva.gr/tickets/seminar/oinognosia-me-ton-kosta-probata/
Κυριακή 12/03, 17.00
Οινογνωσία: Πως παλαιώνουν λευκά και ερυθρά; Άρης Σκλαβενιτης Best Greek Sommelier 2023
Ο Αρης Σκλαβενιτης μας καθοδηγεί σε μια οινογνωσία για το πως παλαιωνουν τα λευκά και τα ερυθρά κρασιά. Θα δοκιμαστούν συνολικά 6 οίνοι, σε σετ των 2. Θα δοκιμάζουμε δίπλα – δίπλα την φρέσκια εσοδεία με την παλαιωμένη για να δούμε πως εξελίσσονται στον χρόνο.
Μέρος, Royal, Ακτή Δυμαίων 51
Κόστος, 25€
Θέσεις, 30
Δήλωση συμμετοχής, εισιτήρια https://www.viva.gr/tickets/seminar/oinognosia-pos-palaionoun-leuka-kai-erythra/
